Boeken

Guus Pengel debuteerde in 1994 met de verhalenbundel Kaseko Verhalen bij uitgeverij Amrit. Vanaf 1998 heeft hij zich meer toegelegd op het schrijven van scripts. Hij begeleidde Howard Komproe bij het schrijven van De grens van de grap. In 2015 was hij de ghost writer van Roué Verveer's succesvolle debuut Waarom?Daarom! dat verscheen bij uitgeverij Atlas Contact. En later dat jaar verscheen bij Uitgeverij Conserve het cadeauboekje Liefde op een andere bril van Tante Es, dat hij samen met Jörgen Raymann schreef.


Liefde bekeken op een andere bril


Liefde op een andere bril is een boekje van tante Es met haar zielsroerselen over de liefde. Het is in november 2015 verschenen bij uitgeverij Conserve.

De grens van de grap


Boekje van Howard Komproe dat ingaat over het al dan niet grappig gebruik van het woord neger in Nederland in de 21e eeuw.

Suriname Beken(d)t


75 Bekende Surinamers onthullen hun geheimen voor fotograaf Raul Neijhorst. Guus Pengel zorgde voor de tekst van de interviews. Er is ook een deel 2 gepubliceerd.

Waarom? Daarom!


Het schrijfdebuut van cabaretier Roué Verveer, waarin de opvoeding centraal staat. Het boek deed het nodige stof  opwaaien, omdat Roué kriitiek heeft op de vrije Nederlandse opvoeding. 10e druk!

Surinaamse leeuwen


Surinaamse leeuwen verbeeldt de geschiedenis van Surinaamse voetballers wereldwijd, met foto's van Guus Dubbelamn. Guus Pengel had een interview met Sigi Lens en schreef een kort verhaal Het beroemde neefje van Heintje Davids.

Copyright © 2012. Oneweb. All Rights Reserved