Televisie & Film

Guus Pengel heeft vooral gewerkt voor programma's van Jörgen Raymann en Chatney.nl. Het ging dan om het schrijven van grappen, bedenken van sketches en het ontwikkelen van formatideeën. Hij is gespecialiseerd in comedy en houdt van de humor van Eddie Murphy, Wim Kan en Quentin Tarantino. In 2012 werd zijn eerste filmscript, Bounty, gerealiseerd. Sing Song, volgens een journalist een in vlot tempo geschreven hartstochtelijke liefdesbrief aan Suriname, kreeg van het Parool, AD en de Volkskrant 4 sterren. Tuintje in mijn hart werd door meer dan 200.000 personen bezocht.

Bounty

 

Bounty is een kinderfilm over een geadopteerde jongen die op zoek is naar zijn vader. Guus Pengel heeft script samen geschreven met regisseur Finbarr Wilbrink. De film is uitgezonden op Nederland 3 en won prijzen op festivals in Italie, Malta en werd ook geselecteerd voor festivals in de Verenigde Staten, Trinidad en Nederland

 

Chatney.nl

 

Chatney.nl is een informatief jongeren programma, gemaakt voor de Organisatie Hindoe Media (OHM). Guus Pengel bedacht en schreef liedjes en sketches voor dit populaire programma.

Sing Song

 

Sing Song is een muzikale speelfilm over Jasmine (Georgiefa Boomdijk), die haar moeder gaat zoeken in Suriname. Met muziek van Glen Faria en Kenny B.

Raymann is laat

 

Raymann is laat is een succesvolle late-night show die draait om de persoon Jörgen Raymann en zijn alter ego Tante Es. Guus Pengel heeft voor deze show stand-up grappen geschreven.

Tuintje in mijn hart

 

Speelfilm (romantische comedy) over een man (Leo Alkemade) die voor het eerst na jaren voor kerst terug gaat naar Suriname om zijn familie terug te vinden. Script: Lars Boom, tekstbewerking: Guus Pengel

Desperate houseguys

 

Gemaakt voor de pilot van het sketchprogramma Comedy at work.

Copyright © 2012. Oneweb. All Rights Reserved