Overige producties

 

Hier een overzicht van de producties die Guus Pengel voor andere opdrachtgevers heeft geschreven.

 

 

Verboden wetenschapsmonologen

 

De Verboden Wetenschaps-monologen vertellen de verhalen van moedige academici die in hun eigen land vervolgd werden en in Nederland een veilige werkplek vonden. De monologen zijn gebaseerd op echte verhalen van gevluchte wetenschappers. Na een indringende tournee in Nederland werden de monologen naar het Engels vertaald. Ze zullen vanaf 2014 ook in de VS worden opgevoerd. Regie: John Leerdam. Spel monoloog Guus Pengel: Raymi Sambo.

 

 

 

LUISTERLUKUYEREKIJK

Was de eerste one-manshow van de stand-up comedian Howard Komproe. Regie: Maarten van Hinte, tekst: Howard Komproe, tekstadvies: Guus Pengel.

 

Kabel

 

De Kabel is een benaming voor een groep van vijf zwarte voetballers van Surinaamse afkomst, die midden jaren '90 zowel voor Ajax als het Nederlands Elftal speelden. De voorstelling wordt gespeeld door Kenneth Herdigein, Raymi Sambo, Noraly Beyer, Lucretia van der Vloot en rapper Blaxtar. De regie was van Jörgen Tjon a Fong.

 

Lieve Hugo, a poku tori

 

In het muziektheaterstuk A Tribute to the King of Kaseko ziet de moeder van Lieve Hugo (actrice/zangeres Gerda Havertong, van o.a. Faya, Sesamstraat) hoe haar zoon Hugo (John Oldenstam, acteur/zanger in Dirty Dancing en The Lion King) van ondeugend jongetje tot een fenomenale zanger ontpopt. Alle hits van Lieve Hugo (o.a. Blaka Rosoe, Poenta Poenta en Oeng Booi) vertellen door het spel tussen moeder en zoon zijn levensverhaal. Regie: Mike Ho. Productie: TRC

 

 

 

NIEUWJAARSCONFERENCE

 

Komproe voorspelt aan het begin van 2014 wat er allemaal in dat jaar op ons af zal komen. Deze show werd ook uitgezonden op Humortv.

Tekst: Howard Komproe, Guus Pengel en Jiwan Does

Uw Koninkrijk Kwame

 

Is een muzikale revue met een satirisch randje. Het verhaal: ‘ze’ willen met z’n drieën een cruise gaan maken, maar waar gaat de reis in hemelsnaam naartoe? Laagland (Kees Scholten, Nederland), Tante Es (Jörgen Raymann, Suriname) en CC (Izaline Calister, Curaçao) moeten een keuze maken: welke kant gaan zij samen op?

 

 

GRIJS

 

Grijs is zwart en wit. Grijs is saai. Grijs is veelgehoord. Grijs is oud. Grijs is de nieuwe solovoorstelling van Howard. Grijs gaat over wat je kwijtraakt als je krampachtig vasthoudt.

Tekst: Howard Komproe, Guus Pengel en Jiwan Does

Copyright © 2012. Oneweb. All Rights Reserved